• info@tandisphysiotherapy.ir
  • 09354116088

فیزیوتراپی کمر

آیا می‌دانستید بیش از ۹۰ درصد مردم دنیا در طول زندگی‌شان حداقل یک‌بار با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنند؟ آیا شما تا به حال با کمردرد مواجه شده‌اید؟ آیا درمورد دلایل ابتلا به کمردرد و راه‌های درمان آن چیزی می‌دانید؟ اگر پاسختان به این سوال خیر است، پیشنهاد ما این است که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کمردرد چه مشکلاتی برای ما به وجود می‌‌آورد؟

کمردرد به علل متفاوتی در بدن افراد خود را به نمایش می‌گذارد. ممکن است فردی به دلیل اصابت شئ سخت با کمر دچار آسیب در این نواحی شود و یا به دلیل ابتلا به بیماری‌های التهابی، عفونی، انواع سرطان‌ها و یا مسمومیت با این معضل درگیر شود. علاوه بر این‌ها از عامل وراثت در کمردرد هم نباید غافل شد. کمردرد می‌تواند زندگی طبیعی فرد را دچار آسیب کند، ممکن است فرد آسیب‌دیده حتی نتواند سرپا بایستد تا به زندگی طبیعی خود برسد. کمردرد در هر سنی ممکن است شیوع پیدا کند اما رایج‌ترین سن آن بین ۳۵ تا ۵۵ سالگی‌ست.

کمردرد چه مشکلاتی برای ما به وجود می‌‌آورد؟ سیر تا پیاز کمر درد

چه زمانی باید به خاطر درد کمر به پزشک مراجعه کنیم؟

کمردرد از مشکلاتی‌ست که باید خیلی زود در صدد رفع و یا کنترل آن برآمد. چرا که اگر این آسیب در بدن باشد و فرد در جهت درمان خود اقدامی انجام ندهد، در دراز مدت آسیب‌های غیرقابل جبرانی را به فرد وارد می‌کنند. فرد اگر علائم زیر را مشاهده کرد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند:

  • احساس بی‌حسی و یا سوزن سوزن شدن و یا ضعف در دست‌ها و پاها.
  • در در پشت بدن که به سمت پاها امتداد پیدا می‌کنند. این موضوع می‌تواند یکی از علائم سیاتیک باشد.
  • افزایش درد در کمر بعد از هربار سرفه کردن و یا خم شدن به سمت جلو.
  • احساس درد در ناحیه‌ی کمر و بعد منتقل شدن آن به سمت ران، ساق پا و انگشتان پا.
  • احساس سفتی مداوم در قسمتی از ستون فقرات.
  • درد شبانه
  • دردی که مدت زمان طولانی در بدن شما باقی مانده است.

روش‌های درمان کمر درد بصورت کامل در وبسایت فیزیوتراپی تندیس

روش‌های طبیعی بسیاری برای درمان کمردرد وجود دارد که بسته به شدت درد در فرد می‌تواند موثر یا غیرموثر باشد. انجام فعالیت‌هایی مثل یوگا، طب‌سوزنی، حرکات کششی  و استفاده از مراکز ماساژ‌درمانی و… می‌تواند تا حدودی به کاهش درد در فرد کمک کند. اما می‌توان گفت بهترین روش برای مهار کمردرد فیزیوتراپی است.

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی از دو واژه‌ی فیزیک و تراپی تشکیل شده است و به معنای استفاده از قوانین فیزیک برای درمان بیماری‌ها و یا درمان فیزیک بدن انسان می‌باشد. همچنین می‌توان فیزیوتراپی را روشی برای بازگردانی عملکرد طبیعی عضلات، به طور اختصاصی برای هر شخص، تعریف کرد.

فیزیوتراپیست‌ها کسانی هستند که با به خدمت گرفتن علم فیزیوتراپی، با ارائه‌ی حرکات ورزشی خاص، به بهبود اوضاع جسمی افراد آسیب‌دیده کمک می‌کنند. فیزیوتراپی می‌تواند برای قسمت‌های مختلف بدن کاربرد داشته باشد. دست، پا، سر، گردن و…. اما در این مقاله قرار است به طور اختصاصی به فیزیوتراپی کمر بپردازیم.

فیزیوتراپی کمر

برای درمان کمردرد روش‌های متعددی وجود دارد. مثل عمل جراحی، استفاده از پمادهای موضعی و… اما بهترین روش درمان این مشکل فیزیوتراپی است. فیزیوتراپیست‌ها به صورت منفعلانه و فعال می‌توانند مشکلات فرد آسیب‌دیده را کاهش دهند و روند بهبودی او را سرعت بخشند. در روش منفعلانه یک فیزیوتراپیست با استفاده از دستگاه‌ها و درمان‌های دستی حرکاتی را به فرد می‎‌دهد که با تکرار آن‌ها درد ناحیه‌ی کمر آرام شود. در روش‌های درمانی منفعل از ماساژ، درمان‌های دستی، الکتروتراپی و اولتراسوند استفاده می‌شود و در روش فعال با ورزش و حرکات اصلاحی به فرد کمک می‌شود. در ادامه به تفصیل در مورد هرکدام از این روش‌های درمانی توضیح داده خواهد شد.

ماساژ: فیزیوتراپیست می‌تواند با استفاده از ماساژ گرفتگی‌های موضعی کمر را برطرف کند. در این روش تمرکز اصلی بر روی ماساژ دادن نواحی ستون فقرات و کمر است. البته این روش بسیار ابتدایی است و نمی‌توان با آن دردها و آسیب‌های جدی را برطرف کرد. ماساژ درمانی با بهبود عملکرد جریان خون، شل شدن عضله‌ها و بهبود دامنه‌ی حرکتی می‌تواند به بهبود عضلات آسیب‌دیده کمک کند.

فیزیوتراپی کمر چیست اشنایی با فیزیوتراپی کمر

درمان‌های دستی: بسیاری از فیزیوتراپیست‌ها با استفاده از تکنیک درمان‌های دستی، یا منوئال تراپی سعی می‌کنند که به بهبود عملکرد مفاصل و بافت‌های مربوطه کمک کنند.  در این روش فیزیوتراپیست با دست تکنیک‌هایی را بر روی بدن فرد پیاده می‌کند که در نتیجه‌ی آن اختلال عملکردی مفاصل بیمار درمان شود. اگر این روش همراه با روش‌های دیگر درمانی انجام شود می‌تواند موجب تسریع در روند درمان شود. در این روش دردهای انباشته شده در ناحیه‌ی کمر می‌توانند بهبود یابند و علاوه بر آن برای سایر قسمت‌های آسیب‌دیده هم کاربردی خواهد بود.

الکتروتراپی: این روش یکی از پرکاربردترین روش‌ها برای درمان دردهای ناشی از مشکلات عضلانی و یا اسکلتی می‌باشد. در روش الکتروتراپی، فیزیوتراپیست با استفاده از امواج صوتی، الکترومغناطیسی و جریان الکتریکی دردهای عضلانی و مفصلی بیمار را بدون نیاز به عمل جراحی کاهش می‌دهد. الکتروتراپی با افزایش جریان خون موضعی، جلوگیری از انتقال درد، تحریک فرایندهای سوخت و ساز بدن و تقویت سیستم دفاعی بدن موجب تسریع روند درمانی فرد آسیب‌دیده می‌شود. البته که این روش هم مانند سایر روش‌ها لازم است که در کنار سایر فعالیت‌های درمانی انجام شود تا تاثیرات آن زودتر قابل مشاهده باشند.

راه های ارتباطی با مرکز فیزیوتراپی تندیس

شماره تماس : ۰۲۱۷۵۲۵۴۰۰۰

آدرس : خیابان جردن ، بالاتر از اسفندیار ، خیابان تندیس، پلاک ۲

پیج اینستاگرام فیزیوتراپی تندیس

اولتراسوند:  در این روش به بافت‌های نرم بدن مثل عضلات، تاندون‌ها، مفاصل و رباط‌ها به صورت عمقی گرما داده می‌شود. در سونوگرافی هم از این روش استفاده می‌شود که نباید آن را با فیزیوتراپی اشتباه گرفت. در سونوگرافی برای تشخیص و دیدن داخل بدن استفاده می‌شود. در این روش ابتدا مقداری ژل به ناحیه‌ی مورد نظر مالیده می‌شود تا عملکرد دستگاه آسان شود. سپس فیزیوتراپیست پروب را به صورت دایره‌ای بر روی ناحیه‎ی آسیب‌دیده می‌چرخاند. ممکن است در طول این درمان بیمار هیچ دردی بر روی بدن خود احساس نکند مگر اینکه آنقدر آسیب وارد شده به او شدید باشد که با عبور پروب و تماس آن با بدن، بیمار احساس درد و ناراحتی کند. این دستگاه می‌تواند موجب بهبودی کامل دردهای کمر شود و قابلیت کشش عضلات سفت شده را افزایش دهد.

بعد از توضیح روش‌های منفعل درمان لازم است روش‌ درمان فعال توضیح داده شود. در این روش درمان، فیزیوتراپ با توجه به وضعیت بیمار و سابقه‌ی درمانش تمریناتی برای او در نظر می‌گیرد که با توجه به آن مشکلات بیمار برطرف شود. تمرین‌های هر فرد با دیگری متفاوت است و با توجه به سن، شدت آسیب، دلیل آسیب و… طراحی شده‌اند. افراد باید بدانند که هنگام انجام تمرینات ورزشی نباید آن‌قدر به بدن خود فشار بیاورند که احساس درد کنند. چرا که این حرکات ورزشی قرار است موجب کاهش درد شوند نه افزایش آن.

سایر مطالب سایت:

فیزیوتراپی تندیس

فیزیوتراپی آسیب های زانو

فیزیوتراپی آسیب های کمر

فیزیوتراپی آسیب های دست

بهترین مرکز فیزیوتراپی در تهران

0/5 (0 نظر)