• info@tandisphysiotherapy.ir
  • 09354116088

فیزیوتراپی گردن

از جمله بیماری های شایع  به ویژه در افراد مسن، دیسک گردن است . درد نسبتا شدید بین دو کتف که گاهی با حرکت دست ها نیز افزایش می یابد می تواند انجام امور روزمره را برای برخی سخت کند . این درد ممکن است به قسمت پایین دست از جمله انگششتان نیز سرایت کند .

دیسک گردن ممکن است به صورت ناگهانی و در اثر یک حادثه ایجاد شود و یا به صورت تدریجی ایجاد شده و به مرور افزایش یابد .

علائم درد گردن

گاهی درد بعد از حرکت دادن مفصل ایجاد می شود .

سفت شدن ماهیچه ها و اسپاسم عضلانی

کاهش توانایی در حرکت دادن دست و یا سر

سردرد های شدید

علت درد گردن در سالمندان

 

علت درد گردن چیست؟

عوامل مختلفی وجود دارند که باعث ایجاد درد در ناحیه گردن می شوند. به عنوان مثال، ممکن است است گاهی اوقات وضعیت بعد در هنگام نشستن، گردن شما را در وضعیت ناخوشایندی قرار دهد و باعث ایجاد درد شود. همچنین موارد دیگر تروما در اثر تصادف و یا آسیب های ورزشی ممکن است باعث ایجاد وضعیت دردناکی به نام آسیب شلاقی گردن شود. پارگی ناشی از ورم مفاصل یا مشکلات دیسک نیز ممکن است دلیل درد گردن شما باشند.

درد ناشی از گردن شما ممکن است در قسمت های مختلف بدن احساس شود. به عنوان مثال، درد گردن غالباً در در شانه ها احساس می شود و در نتیجه، انواع درد شانه ممکن است ناشی از وجود مشکل در گردن باشد. اگر عصبی در گردن شما تحریک شده باشد، ممکن است در هنگام حرکت بازو و دست های خود احساس درد کنید. برای بهبود درد و مشکلات مربوط به گردن، باید تمام شرایط و علائم خود را به فیزیوتراپی توضیح دهید.

یکی از بهترین روش های تسکین و بهبود درد گردن انجام فیزیوتراپی گردن است که توسط فیزیوتراپیست انجام می شود. فیزیوتراپی شامل روش های درمانی فیزیکی است که در ادامه با آن بیشتر آشنا می شویم.

روش های پیشگیری از گردن درد

وضعیت بدنی مناسب داشته باشید .

اگر به دلیل شغل خود مسافت های طولانی رانندگی می کنید، حتما بین آن استراحت کنید .

میز و صندلی خود را در حالت استاندارد تنظیم کنید .

از قرار دادن تلفن بین گوش و گردن خودداری نمایید .

بهتر است اس

تعمال دخانیات را ترک کنید .

حمل کیف های غیر استاندارد و سنگین باعث ایجاد آسیب شدید و بر فرمی گردن می شود .

خوابیدن در حالت مناسب

مراجعه به پزشک برای درد گردن  

چه زمان برای گردن درد باید به پزشک مراجعه کنید؟

اکثر موارد درد های ایجاد شده اگر جزئی باشند با درمان های خانگی بهبود می یابند . اما اگر این درد ها بسیار شدید شود به نوعی که باعث ایجاد مشکل در فعالیت روزمره شود و یا به مرور افزایش می یابد . در این صورت متخصص ارتوپدی برای شما جلسات متعدد در زمینه فیزیوتراپی را توصیه می کند .

روش های تشخیص گردن درد

اشعه ایکس

با استفاده از این روش بسیاری از مشکلات از جمله اعصاب یا نخاع شما با خارهای استخوانی و یا سایر تغییرات دژنراتیو دچار مشکل شده باشند.

سی تی اسکن

با استفاده از سی تی اسکن می توان تصاویر از جهات مختلف تهیه نمود تا با ادغام هر کدام از آن ها نمای دقیقی را مورد بررسی قرار دهد .

ام آر آی MRI

در این روش با استفاده از امواج رادیویی می توان تصاویر دقیق از استخوان ها و همچنین بافت نرم بین آن ها ایجاد نمود .

سایر آزمایش ها برای تشخیص آسیب های گردن

الکترومیوگرافی (EM

G)

اگر متخصص ارتوپدی شک داشته باشد که مشکل شما به دلیل وجود یک عصب آسیب دیده باشد، می تواند از این روش برای بررسی دقیق استفاده کند .

آزمایش خون

گاهی نیز استفاده از آزمایش خون می تواند مواردی مربوط به التهاب و عفونت را تشخیص دهد .

روش های درمان گردن درد

از شایع ترین روش برای درمان آسیب های خفیف تا متوسط استفاده از روش های خود مراقبتی است . اگر این درد های ادامه داشته باشد ممکن است سایر روش ها برای درمان شما توصیه شود .

استفاده از دارو

استفاده از مسکن های قوی برای درد های عضلانی و همچنین داروهای غضروف ساز برای ترمیم بافت های آسیب دیده می تواند یک روش مناسب برای درمان باشد .

جراحی گردن

اگر مشکل شما بسیار شدید باشد، استفاده از روش های جراحی متناسب با مشکل شما ممکن است از سوی پزشک تشخیص داده شود .

 

بسیاری از مشکلات همچون آرتروز ، بیرونزدگی های دیسک و همچنین مشکلات عضلانی می تواند از عوامل ایجاد درد شود . در واقع فیزیوتراپی یک روش ایمن و بسیار کاربردی جهت درمان و بهبود شرایط بیمار می باشد . با هر دو روش جراحی و دارو درمانی می توان فیزیوتراپی را همزمان انجام دهید . در فیزیوتراپی با استفاده از گرما درمانی، تحریک الکتریکی ، مگنت تراپی ، لیزر و … استفاده نمود . با توجه به علت ایجاد مشکل می توان نوع درمان را تشحیص داد .

  هدف از فیزیوتراپی چیست؟  

اهداف فیزیوتراپی برای درد گردن

به طور کلی می توان از فیزیوتراپی گردن در موارد زیر استفاده نمود :

کاهش درد و سفتی ایجاد شده در گردن

افزایش دامنه حرکت

تقویت حرکت گردن و عضلات آن

پیشگیری از احتمال عود درد

مزایای فیزیوتراپی گردن

با استفاده از فیزیوتراپی می توان درد های ایجاد شده را بهبود بخشید، باعث تقویت تاندون ها ، عضلات و همچنین رباط های گردن شد . در واقع می توان گفت هدف اصلی فیزیوتراپی گردن شامل :

  • تسریع در روند بهبودی
  • کاهش درد و تورم
  • افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات و ماهیچه ها
  • افزایش محدوده حرکت
  • و …

فیزیوتراپی و کشش عضلات گردن، انواع درد گردن تنش و گرفتگی را درمان می کند. کشش عضلات گردن در فیزیوتراپی به آرامش آنها کمک کرده و این می‌ تواند ضمن افزایش انعطاف پذیری، درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین فیزیوتراپی گردن برای درمان و صاف کردن دیسک های برامده و یا فتق دیسک بسیار موثر است. این می تواند درد مفاصل، اسپرین ها و اسپاسم ها را کاهش دهد.

فیزیوتراپی گردن، فشار و درد را از طریق کشش مهره ها و عضلات گردن کاهش می دهد. ایجاد فضای بین مهره ها، فشرده سازی را تسکین می دهد و موجب شل شدن عضلات می شود. این موارد منجر به بهبود تحرک و دامنه حرکتی گردن می شود.

روش های درمانی فیزیوتراپی گردن چگونه است؟

فیزیوتراپی گردن به دو دسته تقسیم بندی می شود:

فیزیوتراپی منفعل

بخشی از فعالیت های فیزیوتراپی که بدون دخالت بیمار صورت می گیرد منفعل می گویند . برخی از این حرکات شامل :

  • کشش گردن
  • ماساژ
  • تکنیک هایی برای کاهش تنش و درد (اولتراسوند)
  • الکتروتراپی
  • مگنت تراپی گردن
  • روشهای درمانی گرم و سرد

    فیزیوتراپی فعال

در این روش بیمار یک سری حرکات جهت رفع درد انجام می دهد . هر چه قدرت و انعطاف پذیری گردن بهتر باشد، در نتیجه درد عضلات کاهش می یابد . برخی از خدمات فیزیوتراپیست شامل :

  • ورزش کردن
  • فعالیت های هوازی
  • ورزش های آبی
  • تقویت هسته و پشت
  • تصحیح وضعیت بدن
راه های ارتباطی با مرکز فیزیوتراپی تندیس شماره تماس : ۰۲۱۷۵۲۵۴۰۰۰ آدرس : خیابان جردن ، بالاتر از اسفندیار ، خیابان تندیس، پلاک ۲ پیج اینستاگرام فیزیوتراپی تندیس

انجام تمرینات فیزیوتراپی گردن در منزل

برای کمک به بهبود عضلات گردن می توانید تمرینات زیر را به راحتی در خانه انجام دهید:

چرخشی گردن

حرکت راحت گردن به طرفین . بعد از انجام هر کدام از حرکات ۵ الی ۷ ثانیه مکث داشته باشید . این تمرین در ابتدا باید ۵ بار تکرار شود .

خم کردن گردن به سمت جلو

از ساده ترین روش ها برای تمرین گردن پایین آوردن چانه به نحوی که به قفسه سینه چسبانده شود . باید در این حالت ۵ ثانیه بمانید و در ابتدا ۵ بار این کار رو انجام دهید .

خم کردن گردن به سمت شانه ها

از سمت چپ و راست گردن خود را به سمت شانه ها خم کنید در هر موقعیت ۵ ثانیه مانده و مجدد در جهت عکس تکرار کنید .

سایر مطالب سایت فیزیوتراپی تندیس فیزیوتراپی آسیب های زانو فیزیوتراپی آسیب های کمر فیزیوتراپی آسیب های دست بهترین مرکز فیزیوتراپی در تهران  
5/5 (1 نظر)